191216: your worst enemy, pt3


Sorry semesra, i tak mampu straight As *crying emoji*. It's okay, the other 14 pupils had made y'all proud, ayte? Zealous II dah pecah rekod, ayte? So, all hard work is paid off now. Thanks for those who had supported me, and also gave me motivations. And now, I'll make sure Bio, Chemist, Physics will be A+++++ BYE 

SPM 2018 9A+

To All Zeals2;
.....i am proud of u guys, even though kita nakal nakal jewrp, but still we can achieve our best pt3 results like hell yeah WE DID IT GUYS BANGGA SIKIT PLEASE? Aku still terharu dengan pencapaian y'all huhu #fatinlovesyouguys #zeals2dabomb

p/s: #afzr
amirah got 8A 2B.
me got 9A 1B.
aqilah got 10A 1B.
effa got 10A straight.
haih i miss u guys so badly.

hmm, see you later x

141216: #tb

Lol it has been such a long time i didn't write in this blog..

Hehehehe but i'm just here to share some photos (#throwback)
Recently, i just had a short vacation with my small family @ Malacca. And then, we bumped into my mom's bff's sons hahahaha. And yep, then, ibu pun jumpa bff dia (who we called Aunty Ling a.k.a. darling) 


2009 kot? i dont really remember--'


Wah hahaha we're growing up...yeah but i'm just the one who isn't growing up hm?? Thank you mom, pirateship was GREAT!!

17, 15, 20 & 19,15, 17

Short vacation @ Malacca wasn't that bad, tapi sebab hujan so tak dapat pergi pantai klebang. Sho shad.

p/s: Result pt3 is just around the corner, wish me luckkk!!!! (result permata pintar pun)

++p/s: Haih kenapa la Harith nak pindah. So now i'm the one who have to think, cari pengganti photographer batch Zeals2 for editorial board hm.

++p/s: New fav song: Segalanya by Haqiem Rusli

110916: birthday gurl

gosh, i can't believe that i turn 15 tedeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
oh my god, bless me.

ok now, i can answer pt3 with a calm heart.. lol... yesterday my family and i went to pd to have some fuuuuuuunnnnnn. 

me ft. mom :)

by the way, aqilah did wish me the first, and i really appreciated it <3 it was really unbelievable that i got many wishes from my ol' fwens, hihihi thank you guys. some of them are piqah, qina, aliah, syazwan (my ol' deskmate huhu) and others :* 

anyways, this year's bday is not as fun as past years... it's ok as long as my best fwens still remember me *sparkling heart emoji* 

p/s: PT3 IS ONLY ONE MONTH FROM NOW!!!! BREAK A LEG 14'18!!!!! WE CAN DO IT!!!!!!!!

+p/s: my trial was not that good, and not that bad. :)

Diari Perkhemahan Cuti Sekolah Permata Pintar (PPCS) Mei- Jun 2016

Annyeonghaseyo~

-Hari Pendaftaran ft. Mommy @depan dewan serbaguna.

It has been such a long time I didn't write since the last post. Maklumlah, busy with boarding school life :')) Before anything, sorry penggunaan bahasa yang agak 'rojak'. :p

So, the story is like: I managed to answer UKM1 &UKM2 and had been offered to this camp. Well, this is my first time here, so saya ni macam newbie la kiranya. Rata-rata yang pergi sini ada yang dah dua kali terpilih, tiga kali, and empat kali pun ada. Rasa takut tu pun ada lah jugak, sebab tak tahu an exam dia cane nanti.

29/5: Datang2 camp ni dah ramai dah daftar, sebab saya datang a little bit late sebab jalan jammed huhu. Then kena daftar sendiri kat dewan serbaguna (& this dewan was actually our surau in this camp), parents tengok je dari luar. Lepas habis daftar dapat tag semua hantar barang and got to know siapa roommates and parents dah boleh balik lepas dengar taklimat. (Roommates saya Athirah & Shafiyyah), nasib senang nak 'klik', and semua satu class yang sama) Well, facilities kat sini memang tip top la, satu bilik dua/ tiga orang. Dobi disediakan, surau, class, DM semua fully air-conditioned (DM paling sejuk tahap gaban). 

Petang tu, lepas Zohor ada sesi ice-breaking dengan Resident Assistant, or we called RA. RA ni macam our kakak or abang angkat who was responsible to take care of us sepanjang camp. Hehe, lupa nak cakap... class saya  Multimedia Kreatif. The total of us...em like 19 pupils. And RA kitorang cantik molek je Kak Meera :') Then kitorang kenal lah each other cam sikit muka and waktu tu saya baru tahu yang setiap orang dalam coarse punya bilik semua sebelah2 hoho.. B 11,12,13(bilik saya) &14. Malam tu kitorang ada majlis perasmian oleh Dr. Sakinah dekat auditorium. Patutnya saya duduk dengan budak coarse tapi line penuh so i just sat dengan astrofizik. 

30/5: Dah start masuk kelas. (Phone boleh bawak tapi RA kena kutip tiap pagi, bagi balik waktu malam.) Peh, masuk2 class kami 'disajikan' dengan paper exam pre-test ENGLISH 100% dengan gambar bom stopwatch kat depan tu fuh SERAM GILA TAK TIPU NI SERIOUS. Nak tak nak jawab je la kan walaupun tak pernah tahu benda benda tu semua....And sekali lagi kitorang buat ice-breaking tapi dengan TA and Instructor. TA kitorang Mr. Elan & Instructor Ms. Nadiah. So kitorang main satu game and rehat. Lepas rehat dah start belajar pasal elements2 in Creative Multimedia. Then we were divided into four groups to make a presentation, and group saya: Loh, Zaki, saya, Miza &Adlina. Dalam group tu saya &Zaki je form3 and the rest form 2. Our tajuk given was "research method" and kitorang pun start working in group and got to know dengan lebih rapat lagi between each other. Petang tu kami dapat tahu yang we had to make a documentary about other classes. Lagi terkejut, tak tahu apa2 kot waktu tu. Senang cerita, team saya dapat class Teknologi Hijau. Team lain ada yang dapat Kristal &Polimer, Astrofizik and Multimedia Kreatif sendiri. And kami start lah study a little bit how to use Vegas Pro punya software. Then Ms. Nadiah suruh kami buat journal, which is a tradition in every pcs. Maknanya everyday lah kami tulis journal based on what kami telah lalui. Tak kiralah experience ke, feeling ke.. Petang kami dah start ada ujian Science. Soalan susah gila and jangan risau kalau study pun takde beza sebab bukan syllibus kat sekolah biasa. Malam tu kami bincang cheers dengan RA.

-Prodigy Production; from left: Loh, me, Miza, Adlina &Zaki


#THsquad 

31/5: First time cheers class kami dapat the best cheers huhu. Masuk kelas kami start buat surat untuk diberikan to the TA of the classes that we need to study. And saya dan Adlina dah gerak to rakam their activities. Loh &Miza belajar editing, Zaki kena serap kat group MK. Ish ish ish.. Untunglah budak yang rakam class lain like us, can study lebih. Macam Teknologi Hijau ni dia belajar more to science; physics kot idk tapi istilah2 yang digunakan memang tak pernah jumpa dalam syllibus form 3 la. Quite best. And the TA pun friendly so senang nak communicate with him about their schedules. Petang exam lagi- ujian kreativiti. Mencabar gila. Saya tak sempat jawab sampai habis because soalan banyak sangat huhu.

1/6: Class trip to Petroscience~ with budak2 kecik Sekolah Rendah class Fiksyen Science. Best gilaaa. Nama pun Multimedia Kreatif, so Ms Nadiah suruh kitorang bawak camera each group and tangkap gambar kat sana (macam pelancong!) Then ada gak orang luar tanya, "dari sekolah mana ni dik?" and we simply said "dari camp PERMATApintar", waktu tu bangga pun ada sebab bukan senang boleh mengaku anak didik permata pintar :') Kat sana best gila, kitorang try banyak benda baru. Lepas tu singgah Kinokuniya sebab Dalily 'mengidam' sangat nak ke sana, so Kak Meera pun berbaik hatilah untuk membenarkan, hehe! Waktu nak turun ke ground floor tu, boys and girls naik lift yang berasingan. Bila dengar boys cerita yang muatan diorang terlebih, lol that was so funny and they had to naik escalator sebab silap floor hahahaha. Then gi makan kat dataran bawah KLCC tu and tangkap gambar class wuhuuuuu. Balik dari KLCC kami singgah ke stesen minyak sebab ramai nak beli makanan, and Dalily belanja saya Fisherman's Friend (which costed RM5.20) as my tekak sakit.. Baik gila doooo.

-gaya noob budak lelaki. from left: Zaki, Loh, Taqi, Kin Kit, Hariz& Farhan.

-gaya noob girls, selfie with kak Meera. Alif sibuk je

-with camera besar lambang cinta kami kepada camera. walaupun gambar gegar tapi takkan gegar dalam hati saya ciaciacia. incomplete MK ft. Mr. Elan:)

2/6: Sambung rakam and editing. Petang tu kami ada exam Mathematics- no calculator allowed, and soalan seperti biasa tidak terjangkau akal kami lol. Malamnya class kami punya turn to answer online test- EQ test, Stress test &Science Test. Memang stress. Lol it wasnt that stress actually, but the marks of Stress Test really made us feeling stress. That's what i meant. Paling best jawab EQ test sebabnya pasal personality je, kacang.

-good collaboration between me &Adlina lol. creds to Syashami

3/6: Budak2 MK semua janji nak pakai jubah/ baju kurung sempena Hari Jumaat. Sesi cheers/ taklimat pagi buat dalam audi sebab hujan huhu. Waktu ni MK dengan Kripto bergabung untuk kenakan RO :') Sambung rakam and editing. Kumpulan saya rakam intro video waktu pagi kat surau. And harini saya jadi editor, Miza &Adlina yang in-charge rakam kelas. 

-sehati sejiwa kami bersama huhu

4/6: Break day! The entire of peserta camp pakai baju camp (colour hitam) Kami ada hari sukaneka: game bola beracun, galah panjang, baling selipar and lastik tin. Dalam banyak2 group kami hanya lawan dua class je which were KTP (Kebarangkalian Teori Permainan) and SP (Sains Penerbangan). And out of 4 games, we managed to win 3 games, and the other one seri with KTP. Waktu main galah panjang tu both boys and girls of MK menang, and out of the blue, while playing, Amaleen wanted to touch one of KTP members, tapi terlempang pulak. HA HA HA... funny.....And kami temui satu cheers baru: supper clap. Disebabkan MK suka supper, kami buat khas untuk Kak Meera.. Petang tu kami ada explorace yang takde kejar apa2 hadiah pun, just to belajar something. So pendek cerita kami dapat belajar cara nak berucap (kat sini i just knew that Alif ni budak pantun, lol), seni pertahankan diri, cara joget melayu (kunang2 mabuk), how to play gamelan, and banyak lagi. Malam tu actually we had a class but idk why we had to watch movie dekat surau, nasib best. And kami dapat baju class kami, so cool.

 
- MK in baju camp with RA

5/6: Treasure Hunt- with our baju class. Too sad, team MK terpaksa gabung dengan TH sebab kami ni rapat acoll. Memang semua kena ada dua class in a team. Then kami diberi teka teki and some money (duit mainan je) pastu cari tempat according to the answer. The first place we went was the gazebos sebelah asrama lelaki and kami perlu buat paip straw --WE FAILED. RA bagi offer nak tinggalkan sorang ahli ke bayar. So we paid denda. And then kami ke hujung DM which we can pool-gazing (lol) there. Sebab nampak pool yang cantik tu. Again, we failed and Hariz (our class monitor) dengan Amirul (budak TH) volunteered nak stay, apa boleh buat we just let them stayed. Keluar2 dari bangunan DM dah start gerimis, dapat tempat kat bawah tangki air pulak. This time, we managed to complete the task (the first team completed) tapi still kena denda..:(. Continued our journey, pergi surau, main skipping made of rubber bands, 10 persons were needed to complete this task, we did it! (the first team completed too)...went to blok pentadbiran- main sudoku, depan surau- main kacang with chopsticks, atas blok pentadbiran- main tongue twister, depan library- main halangan with balloons. Pendek cerita this treasure hunt ajar kami tentang teamwork, friendship value, and jangan selfish. Overall, team kami yang kena 'korban' hanya 2 ppl, and the rest alhamdulillah still selamat. At the end of the activity kami berkumpul kat dewan serbaguna balik and dengar luahan hati rakan2 yang telah dikorbankan. &kami mintak Hariz cakap something, and he did, and we were so touched to hear his words. Petang tu kami ada activity doodle art. Kat sini kami express kan semua stress yang kami rasa melalui lukisan and the result was very good!! (Y)


-incomplete MK girls squad, creds to Alif:)

6/6: First day of Ramadhan. No cheers for this day. Pagi: sesi with RA we played "Buaya Biawak" and "Awak hebat sebab......" funny gila. Again, kami pakai baju kurung (budak perempuan je la) Team kami tak pergi rakam kelas sebab budak TH pergi lawatan, so we just gave them the camera and they recorded their pics. Then kami actually perlu berkumpul balik in class after Zohor tapi boys (Muslims) tak sampai2 until 2.30pm. Then Kin Kit pergi cari kat asrama and found out that diorang tertido HAHAHHAAHAHA. Lepastu team kami rakam untuk credit section. And first time kami berbuka bersamaaaaaaaa huhuhuhu.

7/6: Sambung rakam and editing. Ain't much works this day. Dalily jadi wakil MK team (Uniq Production) untuk rakam team kami zzz

-Dalily suruh saya buat muka, last2 pic ni jugak masuk dalam credit section team Uniq Production.

8/6: Antara hari terakhir kami rakam class, and team saya habiskan interview budak2 TH. Edit video untuk settlekan semua. Petang tu ada interview dengan lecturer dekat Kolej PERMATApintar sendiri. Soalan bilingual and tak susah sangat. Malam tu patut kami ada class tapi kak Meera ada hal- so lepas Isya', we got our phones and returned to our rooms, being antisocial at our best lol. 

-dah lambat pergi sesi pagi dengan RA pun nak selfie (MK girls squad-10)

-sempat tangkap gambar with ustazah Anisah (sister of Ustaz Syawal), baru 19 years old so she's more like our sister:))

-interviewing budak TH

9/6: Hari second last and semua being emotional to be leaving this camp. Pagi tu as usual ada sesi cheers and MK did all our cheers; there're about 16 of them (Zaki & Hariz lead) Too gempak. Masuk class buat last touch-up and terus render. Pastu Mr. Ragu datang untuk tengok hasil and gave some comments. He also gave us a UKM-pin and a Snickers for each of us sebagai berbuka nanti! What a kind of him.. Petang tu yang dah siap render terus upload ke youtube. -Kalau nak tengok search je "ppcs mei-jun 2016". Malam tu ada kuiz Ramadhan kat surau and majlis penutupan sekali. Then kami ada sikit jamuan class, ordered 'burger kahwin' and makan waktu moreh.

-we thought of budak RO nak cari pasal rupanya nak selfie je. alahai adik2.

-Loh played some songs for us at DM, he is really a piano genius

10/6: Last day of being together. Pagi tu terus masuk class and kami bagi surat to each of the members termasuk TA, RA, and instructor. Maknanya we had to give away 21 letters lol. Sebak baca surat2 diorang.. &also touched. Then sorang-sorang dibawa pulang lepas parents jumpa Instructor to get our report cards. Sedih gila. &kami tak dipulangkan journal... :(

-one of our boards in class, this one's Tanzanite's. 

-from left; Fatin Amani, Amaleen, Miza, Athirah &the swaggest one, me lol.

-aduh Zaki interframe pulak, semua tak ready but i was ready that time apa saya kesah huhu

And, sampai situ je journey saya dekat camp. Result kemasukan keluar bulan 12, after Nov-Dec session, lama lagi la maksudnya. But now, i'm hoping that i can go there for Nov-Dec session so that meet my fwens again 'cause i really miss 'em right now :'( I dont know what they did to me, but i really really really miss them. Overall, ramai yang cakap camp kali ni takde la sepadat camp yang selalunya sebab ni first time camp jatuh waktu bulan Ramadhan hehe.. Before i end my diary, let me introduce my new friends. (&also supaya saya takkan lupakan mereka!)

BOYS.

1. Hariz Luqman (our class monitor), 15 
2. 'Adnan Naim, 15 
3. Ahmad Taqiyyudin,14 
4. Loh Yen Siu, 14 
5. Mohamad Alif, 14 
6. Shawn Lee, 15 
7. Syed Ahmad Zaki, 15 
8. Wan Muhammad Farhan, 14 
9. Yee Kin Kit, 14

GIRLS.

1. Adlina Balkis, 14 
2. Amaleen Iman, 15 
3. Dalily, 14 
4. Fatin Amani, 14 
5. Nur Afiqah Miza, 14 
6. Nur Zaimah Athirah, 15 
7. MEEEEE; Nurfatin Nasuha, 15 
8. Nurul Shafiyyah, 14 
9. Nurul Syahirah, 15
10. Syashami, 15 

-officially an alumni of Pusat PERMATApintar Negara, UKM, Bangi.

Well guys, this isnt the end! Ni baru beginning of our friendship.......

190316: storm, with love

*storm 2016 +sir arif, without sir rasis*

'maka, berakhirlah perjuangan storm 1216' - prodigy2

after this, no more pro2 on court..
stay strong, storm(s).
thank u pro2 for leading us, guiding us from zero
to hero acoll. bolehla hero
without u guys, kitorang ni nothing, budak suci yg tak tahu apa2 tentang basket.
lagi2 the boys, thanks support, ajar walaupun korang sedeh gak girls basic pun tak strong.
sanggup ajar kitorang yang gila2 ni, 

walaupun kita kalah mssns, walaupun kita kalah hksbp,
kita tetap storm.
walaupun sekolah kurang beri sokongan,
kita tetap storm.
walaupun basketball dianggap lemah,
kita tetap storm.

go storm!

banyak problem pun, kita selesai sama sama.
bond kita kuat, tu sebab kita tak kisah menang atau kalah-

thank u aman, thank u kak miza. 
thank u pro2.

your generation.